Project ‘Passie en Humanisme’

Humanisten werden en worden vaak bekeken als individuen die zich losgewrongen hebben van allerlei normen en waarden die opgelegd werden door de religies of door hun strenge opvoeding.
Die mensen werden of worden dan ook vaak bekeken als losbollen zonder enige vorm van waarden In hun leven. Wel,niets is minder waar.
Alle mensen die de fotograaf Guy Kleinblatt ontmoet heeft in het kader van zijn project hebben één ding gemeen: het lot van hun medemensen laat hen absoluut niet koud en allen proberen ze er iets aan te doen. Ze hebben stuk voor stuk een uitgesproken hoge moraliteit,gebaseerd op respect en tolerantie en een absolute openheid van geest met strikte waarden die ze voor zichzelf bewust gekozen hebben en die gebaseerd zijn op kennis en wetenschap
Het fotoproject Passie en Humanisme heeft als doel dit humanisme verschillende gezichten te geven. Guy Kleinblatt en ook Vrijzinnig Antwerpen zijn ervan overtuigd dat we kunnen tonen dat humanisten een positief gedreven groep mensen zijn die stuk voor stuk de moeite waard zijn om beter te leren kennen en die allemaal een apart verhaal te vertellen hebben.
De mensen die getoond worden, hebben allemaal een grote levensvreugde,een zeer grote zin voor moraal en vooral een aparte gedrevenheid om te proberen om van deze planeet een mooiere plek te maken voor iedereen, hetzij door een vorm van intellectuele analyse, door onderricht, door kunst of door politiek, maar vooral door een maatschappelijk engagement.

Het hoofddoel van dit project is om voorbeelden te tonen, die inspireren en die anderen misschien kunnen aansporen om in actie te treden en daarnaast het hedendaags humanisme een gezicht geven.
Dit project is een moderne, creatieve en originele manier om mensen in beeld te brengen en anderen de kans te geven zich een beeld te vormen van humanisme binnen maar ook buiten de grenzen.
Een humanistisch project zou echter niet compleet zijn zonder een humanistische geste: een groot deel van de opbrengst van de verkoop van deze werken wordt aan kleinschalige goede doelen geschonken.
De acties van Vrijzinnig Antwerpen, onder de vorm van artistieke salons, zondagbrunches en andere activiteiten zullen hiervoor zorgen.
Het project wordt gerealiseerd met de steun van de Instelling Morele Dienstverlening Antwerpen.
Het fotoboek ‘Passie en Humanisme’ is te verkrijgen bij Vrijzinnig Antwerpen, Breugelstraat 60 te 2018 Antwerpen, tijdens werkdagen en -uren. Best even vooraf contact opnemen (032399421 – 0476991713)

Prijs van het boek: 30 EUR