Feest Vrijzinnige Jeugd

Feest Vrijzinnige Jeugd Antwerpen-Centrum 2019

Hoi, zit jij in de zesde klas en volg je niet-confessionele zedenleer (moraal)?
Na 6 (h)eerlijke jaren in de basisschool, maak je weldra de overstap naar de middenschool. Van kind groei je uit tot puber. Een groeiperiode van vallen en opstaan. Het ontdekken van nieuwe dingen: vrienden, school, vrije tijd.
Denken over je toekomst !
Vragen stellen over wat je bezighoudt in de wereld. Oplossingen leren zoeken voor jezelf en of anderen. Wil jij stilstaan bij een belangrijke overgang in je leven ?
Wij willen van deze overgang
Iets speciaals maken
Iets om te onthouden
Iets voor JOU
Voor je familie
Voor je vrienden
Het Feest Vrijzinnige Jeugd symboliseert het afscheid van de kindertijd en wijst op de openstaande deur naar de volwassenheid.
Het Feest Vrijzinnige Jeugd is voor de 12-jarigen ook de bekroning van het volgen van 6 jaar niet-confessionele zedenleer.
Vooral ook een moment waarbij stilgestaan bij de grote vragen : Wie ben ik ? Wat wil ik ? Hoe wil ik mijn leven invullen ? We zetten een stap in de wereld en vragen ons af : Hoe ziet die wereld eruit? Is daarin alles vooraf bepaald en worden we geacht braaf aan het lijntje te lopen ? Of is het een wereld die we zelf maken ? Waar we leren beslissingen nemen, en waar we verantwoordelijk zijn voor onze eigen daden. Waar we samen met anderen gelukkig kunnen worden.
Het Feest Vrijzinnige Jeugd doet ons stilstaan bij deze vreemde wereld. Even maar. Want het is feest voor de grote mensen en voor de nieuwe grote mensen.
Door samen het Feest Vrijzinnige Jeugd te vieren, laten kinderen, jongeren en volwassenen aan elkaar zien dat ze niet alleen staan met hun humanistisch-vrijzinnige overtuiging. Er bestaan integendeel duizenden andere jongeren en volwassenen, die eenzelfde ideaal nastreven.

Feest Vrijzinnige Jeugd Antwerpen-Centrum 11 & 12 mei 2019:
Praktische gegevens
Waar naar toe?

Wat is er te beleven?
zaterdag:
Spanning – Avontuur – Samen plezier maken – Elkaar leren kennen – Barbecue – Verrassing – Fuif
zondag:
Ochtend…: Brunch Klaarmaken – Namiddagfeest – Nog een snelle hap
13:30u: aankomst ouders, vrienden, familie… Verwelkoming/aperitief
Plechtigheid/optreden
Cadeau’s
Uitgebreide receptie
17:00u: Einde van ons feest

Organisatie & Inlichtingen
Organisatie:
HVV/Vrijzinnig Antwerpen ‘Ouderwerking’
HJ jongeren: Humanistische jongeren Antwerpen
Werkgroep FVJ Antwerpen/leerkrachten NCZ

Inlichtingen:
Birgit Van Esbroeck – birgitteve@gmail.com
tel. 0496 91 14 68 (enkel op woensdag en donderdag)

 

De inschrijvingen werden afgesloten op 22 december 2018 !

Nog niet betaald?Deelnameprijs voor de feesteling (all-in voor het volledige WE-verblijf in Rijmenam) à € 25 (A) en de deelname van familie en vrienden aan de zondagnamiddag (volwassenen € 12 (B) / kinderen (3 tot 11 jaar) € 7,50 (C)). Het totaal bedrag (A + B + C) uiterlijk op 22 december 2018 storten op rekeningnummer BNP Fortis BE45 0012 3592 4789 (BIC GEBABEBB) van vzw VAT, met de vermelding FVJ + naam en voornaam feesteling.

AANDACHT: voor de deelname aan het Feest Vrijzinnige Jeugd is het noodzakelijk de MEDISCHE FICHE (<- KLIK) af te drukken, zorgvuldig in te vullen en ASAP af te geven aan de leerkracht NCZ, zodat er rekening kan gehouden worden met de specifieke wensen.
Indien je bepaalde gegevens mondeling wil toevertrouwen, kan je altijd persoonlijk contact opnemen met de leerkracht. Kleef onderaan ook een strookje van het ziekenfonds met een hoekje vast en vergeet je identiteitskaart niet mee te brengen en af te geven in een omslag bij vertrek aan de leerkrachten!

Voor wijzigingen of inlichtingen: birgitteve@gmail.com

Deelnemende scholen:  zie lijst in inschrijvingsformulier

Het Feest Vrijzinnig Jeugd wordt georganiseerd met de steun en in samenwerking met:
imd-Antwerpen-RGB-250x294VUB logoDeMens.nu