21 juni – Dag van het Humanisme

In de tachtiger jaren kreeg de dag vorm toen humanistische groepen in de Verenigde Staten en Europa de dag begonnen te vieren. Daarna heeft de Internationale en Ethische Unie (IHEU) 21 juni uitgeroepen tot Internationale Dag van het Humanisme.

Wereldhumanismedag wordt dus internationaal gevierd op 21 juni, de langste dag van het jaar. Humanisten en humanistische organisaties komen bij elkaar voor lezingen, conferenties, picknicks en andere activiteiten. Ze vieren de waarden en idealen van het humanisme wereldwijd en zo ook Vrijzinnig Antwerpen. Reeds enkele jaren viert Vrijzinnig Antwerpen de Wereldhumanismedag in Galerie De Zwarte Panter, Hoogstraat 70 te Antwerpen, telkens met een thema.

Maar vieren doen we dit jaar reeds op zaterdagavond, 20 juni, in samenwerking met het HuisvandeMens Antwerpen en de Galerie De Zwarte Panter.

Het programma loopt als volgt:
15:00u                     Vrijzinnige wandeling doorheen de binnenstad, met gids. Vertrek aan Galerie De Zwarte Panter; deelname gratis maar wél inschrijven: dirk.vanopdenbosch@demens.nu
19:30u                     Verwelkoming door Vrijzinnig Antwerpen
19:40u                     Voorwoord door Freddy Boeykens, directeur HvdM Antwerpen
19:50u                     René Vanhove en Peter De Voecht (Gierik-NVT)
20:00u                     Muzikaal optreden Gwen Cresens (accordeonist en bandleider van het bekende sextet Orquesta Tangueda) en Jo Hermans (trompettist, bekend voor zijn optredens met o.a. Raymond Van het Groenewoud, Deus, Hooverphonic, Daan, …)
20:10u                     Lotte DODION, dichter, performer en waarnemend directeur van het Vredescentrum Antwerpen
20:30u                     Muzikaal optreden (deel 2)
20:45u                     Glas van de Vriendschap – receptie

Locatie: De Zwarte Panter, Hoogstraat 72, 2000 Antwerpen
Deelname gratis

Combineer dit met het bezoek van Royal de Luxe (Zomer van Antwerpen) met De Kleine Reuzin en haar 7,5 meter grote grootmoeder!